Jjapanse style

Kom je aan mijn voeding, dan kom je aan mijn zijn, mijn ziel, mijn kern, mijn macht.

Voedingsadviezen

Bijna elke natuurgeneeskundige therapeut zal voeding als essentieel onderdeel van de therapie inzetten op een manier die de patiënt kan hanteren en aanvaarden. Elke voeding is volwaardig, wanneer ze de behoefte aan energie van het lichaam dekt en alle noodzakelijke bouwstoffen in de juiste hoeveelheid en in bruikbare vorm bevat. Deze volwaardige voeding kan uit verschillende voedingsmiddelen bestaan: onontbeerlijke en alleen maar nuttige. Voor de gezonde mens komt het erop aan, alle voor het leven noodzakelijke voedingsstoffen in de goede hoeveelheid, vorm en samenstelling tot zich te nemen. Wanneer de onontbeerlijke voedingsstoffen (mineralen, eiwitten, etc) voortdurend ontbreken, wordt de mens ziek. De goede en nuttige voedingsmiddelen worden door andere vervangen worden.
Het niet bewust en slecht voeden van het lichaam leidt tot ziekte. En zeker in onze huidige tijd waarin de kant en klare maaltijden terrein winnen, is bewust eten haast een moet!

Het lichaam kan lange tijd geduldig zijn en in staat zijn zich aan te passen aan de omstandigheden. Langzaamaan komen er signalen vanuit het lichaam die aangeven, dat er over een grens gegaan wordt: allergieën, rebellie van inwendige organen, reumatische spierpijnen, hoofdpijn, buikpijnen, hoofdpijn, abnormale vermoeidheid en vatbaarheid voor verkoudheden en infectieziekten. Met andere woorden onvolwaardige voeding leidt tot spijsverteringsstoornissen, wat weer leidt tot het ontstaan van allerlei andere klachten.

Het bewust voeden heeft grote aandacht binnen de behandeling. De inzet is bij gezonde mensen de weerstand op peil te houden en bij klachten de nodige genezende kracht toevoegen. In beide gevallen gebeurd dat door een natuurlijke voeding, het juiste gebruik van geneeskundige therapieën en een gezonde leefwijze. Het is overdreven te beweren dat wie zus en zo eet en leeft, niet ziek kan worden, want andere factoren (zoals bijvoorbeeld de werk en woonsituatie, milieu, etc) beïnvloeden ziek en gezond zijn.